‘THE FIRST ALL FEMALE RALLY TEAM EVER’

THE JOURNEY IS THE DESTINATION!

Vrouwen in de autowereld zijn nog altijd schaars. Vrouwen die deelnemen aan woestijnrally’s al helemaal. Zowel aan de voorkant in de auto zelf, als aan de achterkant in de assistentie moet je ze met een loep zoeken. Vreemd eigenlijk, want in gesprek met onze omgeving is er juist bij veel dames enthousiasme en interesse. We komen er alleen meestal niet mee in aanraking, omdat er ook nauwelijks voorbeelden en mogelijkheden zijn. En zo is de cirkel rond.
Wat als we die cirkel nou eens kunnen doorbreken?

Het is nog steeds een wereldprimeur om aan de start te verschijnen met een team dat compleet uit dames bestaat. Dit is wat wij doen met rally team Les Gazelles en daarmee hopen we ook anderen te inspireren.

Onze missie: techniek studentes de kans bieden om te leren, ervaring op te doen, netwerk op te bouwen en voorbeeld te zijn, vrouwen laten zien dat de (auto)techniek en de rally-wereld leuk en toegankelijk zijn en vrouwen  ‘empoweren’ om groter te dromen en hun hart te volgen, in welke richting dat ook mag zijn.

Onze volgende rally wordt de Tuareg Rallye in maart 2019 in Algerije. Daarvoor hebben we in april 2016 en 2017 deelgenomen aan de Morocco Desert Challenge en in 2012 en 2015 aan de Libya rally.

De volgende stap? Meedoen aan andere imposante rally’s zoals misschien uiteindelijk de Dakar.
De droom: met een waterstof aangedreven auto een rally rijden, om te laten zien dat ook de rally-wereld kan verduurzamen. En aansluitend natuurlijk het team uitbreiden met meer meer monteurs, meer auto’s en misschien zelfs motor- of vrachtwagenrijdsters. Zodat alle vrouwen die auto’s, motoren, racen, navigeren en techniek leuk vinden er ook toegang toe hebben.  Tot er zoveel diversiteit aan deze mannenwereld is toegevoegd dat het vanzelf allemaal mengt.

Het mooie nieuws is dat sinds we gestart zijn steeds meer ervaren en onervaren dames zich bij ons melden. Zo ontstaat er een mooi netwerk van bijzondere vrouwen. Bouw je mee?