Blog

Les Gazelles news

We made it the alternative way

We zijn inmiddels terug van de Morocco Desert Challenge. Het zand is uit onze oren en haren gewassen. Tijd voor een terugblik. Het was een prachtige rally door een adembenemende woestijn met zware weersomstandigheden (4 dagen zandstorm) en zware eerste dagen voor onna-onna rallyteam Les Gazelles.
We gingen flitsend van start op Plage Blange maar de eerste etappe was zwaar; Dakar-waardig volgens de kenners. Sascha en Saskia reden 2 lekke banden en de Toyota Land Cruiser is op zijn kant gegaan. Gelukkig werden de dames snel rechtgetrokken en wisten ze de motor door koelbloedig handelen weer aan de praat te krijgen. Daarna hebben ze zelfs nog 50 kilometer een Frans team gesleept, 5 gestrande motorrijders van water en eten voorzien en de etappe uitgereden. Ze kwamen om 23.00 ’s avonds binnen en Inge en Helene hebben vervolgens de hele nacht gesleuteld.
In de vroege ochtend bleken er dusdanige problemen met de motor dat we niet van start konden in de tweede etappe. De volgende dag en nacht is er nog doorgesleuteld en gepuzzeld om te kijken of het motorblok nog gefixt kon worden zodat we weer konden rijden. Op dag 3 moesten we constateren dat het motorblok ondanks verwoede pogingen van de monteurs niet meer te repareren was. Natuurlijk betekende dat grote teleurstelling. Daar waren we niet voor gekomen. Maar ook dat is rally. Toen hebben we de knop om gezet en als team een plan B gemaakt. We besloten om mee te gaan rijden in de Raid, het amateurklassement van de rally. Zo hebben we als team in onze 4×4 huurauto toch gezamenlijk de finish bereikt. Als team hebben we veel ervaringen opgedaan en wijze lessen geleerd. Tegenslagen kunnen heel leerzaam zijn. Lees onze wijze lessen tijdens de rally.
Read more

Met je bips op een bureaustoel en met je hoofd in de Sahara

Als all-female rallyteam willen we graag inspireren. Onze hoofdsponsor onna-onna biedt daar een mooi podium voor. Op de site van onna-onna vind je een leuk interview met teamcaptain en piloot Sascha. Daarnaast vertelt ze in drie vlogs hoe jij precies kunt komen waar je wilt. Kijk snel op www.onna-onna.nl/rally en win een meet en greet met Sascha en de rest van het rallyteam.

 

Sponsors gezocht voor laatste gaatje begroting

Er komt veel kijken bij het deelnemen aan een Rally. We hebben al veel fijne sponsoren die ons gesteund hebben, daar zijn we superblij mee. Maar we hebben nog een laatste gat te dichten in onze begroting. SPONSOR jij ons met een jerrycan diesel? Voor €20 rijden wij weer 150 km. Overmaken op NL84INGB0005915896 tnv Les Gazelles ovv jerrycan. Heel veel dank!