1 juli 2016 Gerlanda Hoving

Terrein.nu over Libya Rally 2016 Stage 7

Stage 7: Tendrara – Saïdia (290 km).

Het eerste stuk van deze laatste proef op 21 april heeft een snel WRC-achtig karakter. Dat gaat over in een aantal speedzones (asfalt) gevolgd door een trial-achtig en zeer gevaarlijk, maar prachtig, stuk in de bergen: smalle paden, haarspeldbochten en diepe ravijnen. Heerlijk rijden en alles loopt soepel, zodat Sascha en Yvette als ze over de finish rijden weer flink wat plekken ingelopen hebben. De ontlading en vreugde bij de finish is compleet en de bubbels worden vrolijk in het rond gespoten. Groot is die avond de verbazing als blijkt dat ze ook nog eens heel trots mogen zijn op het eindresultaat van een plek bij de beste 25% in het klassement!

LesGazelles2016LibyaRally016terreinnu.jpg

LesGazelles2016LibyaRally005.jpg

“Door met een compleet damesteam rally’s te rijden hopen we dat alle teamleden een schat aan ervaring opdoen en dat we andere vrouwen inspireren, meiden laten zien wat er mogelijk is en een fundament leggen voor meer”, vertelt sascha na afloop enthousiast. “Want ook onze voorbeelden Jutta Kleinschmidt en Annie Seal zijn ooit gestart als monteur. Uit alle verhalen blijkt dat het in aanraking komen met de ervaring vaak het enige is dat nodig is. Dat is voor Les Gazelles de reden om die mogelijkheid aan zoveel mogelijk vrouwen te gaan bieden. Het eerste volledige damesteam is er. Nu alleen nog meer rally’s en vooral meer vrouwelijke monteurs. Op naar Dakar!”

Het Les gazelles team kun je volgen op: www.lesgazelles.nl Op Facebook zitten ze ook: lesgazelles.nl en Twitter @LesGazellesNL

Zonder sponsoren zou het eerste compleet vrouwelijke rallyteam nog altijd toekomstmuziek zijn geweest in plaats van een feit. Daarom noemen we ze graag.

onna-onna (www.onna-onna.nl)

Euro 4×4 Parts (www.euro4x4parts.com)

Toyota specialist 4×4 Wheels Unlimited (www.wheels-unlimited.nl)

4×4 St Annaland (www.4x4sintannaland.nl)

LesGazelles2016LibyaRally002terreinnu.jpg

Fotografie: Rallymaniacs & Les Gazelles. Tekst: Les Gazelles