1 juli 2016 Gerlanda Hoving

Terrein.nu over Libya Rally 2016 Stage 1

Stage 1: Agadir – Tan-Tan (480 km).

Vrijdagmiddag 15 april gaat het dan eindelijk echt los. De start is pas om kwart voor drie lokale tijd vanwege het tij. Hierdoor lukt het de rest van het team net om als verrassing bij de start te verschijnen en Sascha & Yvette te zien starten. De eerste 25 km van deze etappe kunnen de voertuigen ‘flat-out’ over het strand. LaToya haalt als standaard auto een indrukwekkende maximum snelheid van 170 km per uur! Maar na die eerste snelle kilometers, waar de auto’s linksaf de duinen in moeten, ontstaat er alom verwarring. Een gekrioel van auto’s die heftig aan het zoeken zijn en auto’s die hopeloos vast staan in de zachte duinen omdat het eerste waypoint op een onmogelijke plek ligt. Sascha en Yvette besluiten dat het niet de bedoeling kan zijn dat ze daar de duinen in gaan en zoeken via de naastgelegen rivierbedding een andere route om er te komen. Een slimme move blijkt achteraf, als duidelijk wordt dat het roadbook en de waypoints door een laadfout van ERTF niet overeenkomen. Dat durven de dames echter pas vele waypoints en vreemde escapades naast de route later echt te geloven. Voor navigator Yvette is het hierdoor een zeer verwarrende dag. Bij aankomst horen ze al snel dat de organisatie de proef geneutraliseerd heeft, waardoor de dames het met iets meer glimlach als een mooie oefenetappe konden zien.

LesGazelles2016LibyaRally014terreinnu.jpg